Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

ClimaRad denkt mee met de klant

Op dit moment wordt in Groningen het luxe woon-/zorgcomplex De Leyhoeve gerealiseerd met 210 appartementen en 84 zorgsuites. ClimaRad installeert hier haar nieuwste ventilatie-unit: de ClimaRad Sensa V2X in combinatie met vloerverwarming. In de natte ruimtes zorgen de draadloos gekoppelde ClimaRad Fans of MaxiBoxen voor de afzuiging.

Van projectspecifieke oplossing naar standaard product

De ClimaRad Sensa V2X (WTW) is speciaal ontworpen voor het project De Leyhoeve in Groningen. Het complex is aardbevingsbestendig gebouwd, met als gevolg dikkere wanden en onvoldoende ruimte voor de standaard ClimaRad Sensa ventilatie-unit. De ClimaRad Sensa V2X is vanwege de goede toepasbaarheid nu ook opgenomen als standaard product. ClimaRad is constant bezig met innovatieve oplossingen en productontwikkeling, waarbij ook naar projectspecifieke oplossingen wordt gezocht. Door prefabricage van de sparingen is op locatie een aanzienlijk snellere montagetijd van een ClimaRad systeem te realiseren.

Hans van de Ven, Projectleider werktuigbouwkundige installaties bij CVH Projects vertelt in een artikel in Zorgcentra en bouwen aan de toekomst over de samenwerking met ClimaRad en wat hij vindt van de toegepaste ClimaRad ventilatie-oplossing:

“Het grootste voordeel van de ClimaRad Comfort Solution is de vraaggestuurde ventilatie. De ClimaRad ventilatie-unit zorgt ervoor dat niet onnodig geventileerd wordt wanneer bewoners langere tijd niet in hun woning aanwezig zijn. ClimaRad staat voor duurzaamheid en dat sluit goed aan op de ‘groene’ gedachte van De Leyhoeve: energiebesparend en een betere EPC-score. Daarnaast ben ik zeer tevreden over de draadloze koppeling van de ClimaRad ventilatie-unit met de mechanische afzuiging.

Er staan nog meer projecten van De Leyhoeve op de planning waar wij de ClimaRad Comfort Solution zeker willen toepassen.”

Lees hier het hele artikel uit Zorgcentra en bouwen aan de toekomst, december 2017.

16-01-2018

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden