Home »
»

ZORG

een gezond binnenklimaat met zorg geregeld

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Ventileren op maat

Besparing bouwvolume

Hoog comfort: geen tocht en buitengeluid

Ventilatie per vertrek te regelen (plug & play)

Energiebesparing

Gezond binnenklimaat


Goede ventilatie in zorgwoningen is essentieel.

Dagelijkse handelingen van bewoners en medewerkers zorgen voor een slechte binnenluchtkwaliteit in de ruimtes. Wanneer het binnenklimaat niet optimaal is, is de kans op gezondheidsproblemen groter. Vooral ouderen met een slechte gezondheid zijn erg kwetsbaar in dergelijke situaties. Tegenwoordig worden gebouwen steeds beter geïsoleerd en kier- dicht gebouwd of gerenoveerd. Dat is winst voor de bewoners en medewerkers. Echter, voor een goede binnenluchtkwaliteit bent u afhankelijk van het goed functioneren van uw ventilatiesysteem.

Goede ventilatie zorgt voor een comfortabel gebouw met een gezond binnenklimaat. ClimaRad heeft speciaal voor de ventilatie van zorgwoningen twee oplossingen ontwikkeld, waarbij het binnenklimaat op individueel niveau optimaal geregeld wordt. Decentrale ventilatie, lage onderhoudskosten en hoog comfort maken ClimaRad tot de ideale oplossing die breed toepasbaar is in de markt. Omdat de oplossingen ook nog eens toegespitst zijn op de individuele behoefte, zorgt het voor tevreden bewoners.

Lees meer over ClimaRad in zorgwoningen in de brochure ClimaRad Zorg.

Het grootste voordeel van ClimaRad is de vraaggestuurde ventilatie: er wordt niet onnodig geventileerd. ClimaRad staat voor duurzaamheid, dit sluit aan bij onze ‘groene’ gedachte.

Hans van de Ven

Projectleider werktuigbouwkundige installaties

Minder bouwkosten met de ClimaRad Solutions

Een groot voordeel van de ClimaRad Solutions is de ruimtebesparing die het oplevert in bouwprojecten. Vooral schachten kunnen kleiner worden uitgevoerd. Immers, ventilatiekanalen zijn bij deze oplossing niet nodig en een centrale lucht- behandelingskast komt compleet te vervallen.Dit leidt tot een lagere verdiepingshoogte. Gebouwen kunnen hierdoor qua bruto gebouwinhoud tot wel 9% kleiner worden gebouwd, terwijl de netto gebruiksoppervlakte gelijk blijft. In de bestaande bouw zijn grootschalige aanpassingen aan bouwkundige constructies overbodig wanneer u voor een ClimaRad Solution kiest. Doordat een groot deel van de interne technische infrastructuur overbodig is, kunt u kostenefficiënt bouwen en exploiteren.

Met ClimaRad bespaart u gemiddeld 9% in bouwvolume

Onze oplossingen voor zorg

Bij de keuze voor een ventilatie-oplossing is het belangrijk om samen te kijken naar de wensen vanuit de zorginstelling en naar de wensen van de bewoners. Zo willen bewoners vooral bedieningsgemak, comfort en geluidsreductie. Zorginstellingen zijn meer gericht op technische aspecten, investeringskosten en onderhoudskosten. Het besparen op energiekosten en het voldoen aan energieprestatieafspraken vanuit de overheid spelen ook mee. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Maak kennis met onze ClimaRad-oplossingen en vraag vooral naar de mogelijkheden voor uw eigen specifieke situatie.

Er zijn twee ventilatie-oplossingen van ClimaRad die u als zorginstelling kunt kiezen: de ClimaRad Comfort Solution en de ClimaRad Smart Solution.

De Smart Solution is uitgebreid met de Smart+ Solution en de Smart Supply Solution voor een nog betere regeling van de binnenluchtkwaliteit.

voor zorg hebben wij de volgende oplossingen

ClimaRad Smart Solution

Onze combinatie van decentrale warmteterugwinning in de woonkamer met natuurlijke ventilatie in de slaapkamers.

Bekijk deze oplossing

ClimaRad Smart+ Solution

Decentrale warmteterugwinning in de woonkamer met natuurlijke ventilatie en CO2-sensoren in de slaapkamers.

Bekijk deze oplossing

ClimaRad Smart Supply Solution

Decentrale warmteterugwinning in de woonkamer met mechanische toevoer in de slaapkamers d.m.v. ClimaRad S-Fans.

Bekijk deze oplossing

ClimaRad Comfort Solution

In alle ruimtes van het gebouw wordt door middel van decentrale warmteterugwinning naar behoefte geventileerd.

Bekijk deze oplossing

Deze bedrijven gingen u voor

Zorg

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden