Home »
»

ClimaRad Smart+ Solution

De ClimaRad Smart+ Solution zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Een decentrale* ventilatie-unit met warmteterugwinning systeem voert schone lucht toe en vervuilde lucht af. Dit gebeurt alleen in de warme vertrekken, zoals de woonkamer. Op deze manier wordt op een energiezuinige wijze een gezond en comfortabel binnenklimaat gerealiseerd. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie wordt bij decentrale ventilatie van ClimaRad de toegevoerde lucht voorverwarmd door een warmteterugwinning unit. De ClimaRad ventilatie-units hebben ingebouwde sensoren die de luchtkwaliteit meten (CO₂-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur). De ventilatie-units worden hierdoor automatisch aangestuurd: de gebruiker hoeft zelf niets te doen om de ventilatie te regelen. Bij de ClimaRad Smart+ Solution worden de koudere vertrekken, bijvoorbeeld de slaapkamers, geventileerd via raamroosters. 

In de slaapkamers zijn één of meerdere draadloze CO2-sensoren geïnstalleerd. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen grondgebonden (GG) woningen, waarbij CO2-sensoren in alle slaapkamers worden toegepast, en niet grondgebonden (NGG) woningen waarbij enkel in de hoofdslaapkamer een CO2-sensor wordt toegepast. De nieuwe verklaringen voor de verbeterde EPA/EPC scores zijn opgenomen in de database van Bureau CRG.

* Met een decentraal ventilatiesysteem wordt het binnenklimaat per vertrek geregeld.

Voordelen van de ClimaRad Smart+ Solution
Met de ClimaRad+ Solution vindt de ventilatie rechtstreeks via de gevel plaats. Complexe ventilatiekanalen zijn overbodig. De ingebouwde sensoren van de ClimaRad ventilatie-units meten constant de luchtkwaliteit op basis van CO₂-gehalte, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur. Het systeem weet op die manier hoeveel frisse lucht er toegevoerd en verwarmd moet worden. Afzuiging in de zogenaamde natte ruimtes wordt verzorgd door de ClimaRad FanClimaRad MiniBox of ClimaRad MaxiBox. De afzuigfans of -boxen worden aangestuurd op basis van de luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen in de ruimte.

ClimaRad Smart Supply Solution

De ClimaRad Smart+ Solution kan eenvoudig worden uitgebreid naar de ClimaRad Smart Supply Solution. Bij deze oplossing wordt de woonkamer in (zorg)woningen geventileerd door een decentrale ventilatie-unit die schone (door de WTW voorverwarmde) lucht toevoert en vervuilde lucht afvoert. Ventilatie van de slaapkamers vindt plaats via ClimaRad S-Fans. Deze Fans zorgen voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamers, die in combinatie met de WTW-unit en afzuiging in de hele woning een gezond binnenklimaat realiseert.

Goed om te weten! De verschillende producten van de ClimaRad Smart Solutions communiceren draadloos met elkaar.

Smart+ Solution voor wonen

 

Smart+ Solution voor zorg

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden