Home »
»

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

MarktZorg, Renovatie,
Omvang108 zorgappartementen
OpdrachtgeverStichting Aafje
ArchitectCare Concept / Lengkeek Architecten
AdviesbureauAdviesburo J. van Toorenburg B.V.
AannemerVan Wijnen West
InstallateurHeating Service Installatietechniek BV
OpleveringQ4 2018

Renovatie zorgcentrum De Vijf Havens te Rotterdam

Zorgcentrum De Vijf Havens is compleet vernieuwd. In het vernieuwde verpleeghuis woont iedereen in een éénpersoons studio met een eigen voordeur, badkamer met toilet. De zorg wordt verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen, waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. Het verpleeghuis beschikt over een gezellige brasserie en mooie binnentuinen. Eind 2018 werd de renovatie afgerond, De Vijf Havens voldoet aan de wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid.

Care Concept

Lengkeek Architecten en Ingenieurs ontwikkelde het Care Concept voor wonen en zorg. Het concept voorziet onder meer in volledige ontzorging op vastgoedvraagstukken van opdrachtgevers, toekomstbestendig bouwen en meer woonkwaliteit voor bewoners. ClimaRad is een van de partners en levert slimme, duurzame ventilatie-oplossingen voor de zorggebouwen die volgens dit concept worden gebouwd/gerenoveerd.

ClimaRad heeft speciaal voor het Care Concept de ClimaRad Care H1C ontwikkeld. Deze decentrale ventilatie-unit met convector is onderdeel van de ClimaRad Comfort Solution. De unit heeft een ingebouwde warmtewisselaar en diverse sensoren om de luchtkwaliteit te meten. Boven de unit is een convector geplaatst inclusief aanvullende ventilatoren, met deze convector kan worden verwarmd en gekoeld.

In de natte ruimtes (toiletten, badkamers en keukens) zuigen de draadloos gekoppelde ClimaRad Fans af. Indien gewenst, kunnen de ClimaRad Fans handmatig worden bediend door middel van de draadloze 4-standenschakelaar. Normaliter werkt het systeem echter automatisch op basis van de door de sensoren gemeten luchtkwaliteit. Bewoners en medewerkers hebben er geen omkijken naar en kunnen zorgeloos genieten van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Overige Care Concept projecten

ClimaRad is ook toegepast in andere Care Concept projecten, zowel renovatie als nieuwbouw:

Nieuwbouw: 
Woonzorgcentrum De Bunterhoek te Nunspeet
Woonzorgcentrum Tharah Elim te Barneveld

Zorgwoningen Wijnkoperstraat te Gorinchem

Renovatie:
Verpleeghuis Het nieuwe Feithenhof te Elburg

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden