Home »
»

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

MarktZorg, Renovatie,
Omvang24 zorgstudio's en 36 zorgappartementen
OpdrachtgeverWZU Veluwe
ArchitectLengkeek architecten en ingenieurs B.V.
AdviesbureauAdviesburo J. van Toorenburg B.V.
AannemerPrins Bouw
InstallateurHulstflier Installateurs Elburg
OpleveringJuli 2018

Renovatie verpleeghuis Het Nieuwe Feithenhof Elburg

De zorginstelling Het Nieuwe Feithenhof werd in de jaren 70 gebouwd aan de rand van de historische binnenstad van Elburg. Het gebouw was sterk verouderd en is daarom grondig gerenoveerd naar een modern woonzorgcentrum met alle gemakken en voorzieningen van deze tijd. Na de renovatie biedt het woonruimte aan 24 psychogeriatrische bewoners en daarnaast zijn er 36 zorgwoningen voor wonen met zorg. De zorgwoningen hebben allemaal een eigen badkamer met douche en toilet, een balkon en er is een gezamenlijke tuin. Behalve de woningen worden ook de ontvangsthal en het restaurant aangepast.

ClimaRad Comfort Solution

Lengkeek Architecten en Ingenieurs B.V. ontwikkelde i.s.m. Adviesburo J. van Toorenburg B.V. het Care Concept voor wonen en zorg. Het concept voorziet onder meer in volledige ontzorging op vastgoedvraagstukken van opdrachtgevers, toekomstbestendig bouwen en meer woonkwaliteit voor bewoners. ClimaRad is één van de partners van het Care Concept en levert slimme, duurzame ventilatie-oplossingen voor klimaatbeheersing in zorggebouwen die volgens dit concept worden gebouwd/gerenoveerd.

In deze zorginstelling wordt voor de klimaatbeheersing de ClimaRad Comfort Solution toegepast met in de woon- en slaapkamers een decentrale ventilatie-unit van het type ClimaRad 2.0. In de algemene ruimtes, zoals de gemeenschappelijke woonkamers, zijn ClimaRad Sensa V2X units geplaatst. De sensoren voor CO₂, relatieve luchtvochtigheid, binnentemperatuur en buitentemperatuur meten constant de luchtkwaliteit en bepalen op basis daarvan de benodigde hoeveelheid ventilatie voor een gezond binnenklimaat. De lucht die van buiten naar binnen wordt toegevoerd, wordt door het warmteterugwinning systeem voorverwarmd met hergebruikte warmte uit de ruimte. Op deze manier wordt er comfortabel en energiezuinig geventileerd.

Voor de afzuiging van de badkamers en keukens in de zorgwoningen zijn ClimaRad Fans geplaatst. De badkamers zijn voorzien van flexibel sanitair. Ze hebben een draaiwand met wastafel voor betere toegankelijkheid voor de cliënt/begeleider en meer woongenot i.v.m. de ruimtebesparing. De Fans meten via een sensor de luchtvochtigheid en hebben een ingebouwde klok. Daarnaast zorgt de ingebouwde aanwezigheidssensor (PIR) ervoor dat de Fan automatisch van laagstand naar hoogstand schakelt wanneer dat noodzakelijk is.

De decentrale ClimaRad WTW-unit in de woon-/slaapkamers en de ClimaRad Fans (decentrale afzuiging) werken draadloos samen en zorgen voor een aangenaam leefklimaat in de woningen zonder dat bewoners of personeelsleden daar iets voor hoeven te doen.

Het Care Concept is ook toegepast in project "Nieuwbouw woonzorgcentrum Tharah Elim Barneveld".

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden