Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Artikel Bouwen aan de Zorg: 'De Bunterhoek, een nieuw multifunctioneel woonzorgcentrum'

Woonzorgcentrum De Bunterhoek is gevestigd in een groene wijk in Nunspeet. De uitdaging gaandeweg de bouw was de transitie van verzorgings- naar verpleeghuis. De toepassing van het Care Concept, waar ClimaRad onderdeel van is, biedt deze flexibiliteit en maakt het gebouw toekomstbestendig. Ons decentrale klimaatsysteem levert een besparing op voor de bouwkosten, maar met name een gezonde en veilige leefomgeving voor bewoners en medewerkers.

Lees hier het gehele artikel: 'De Bunterhoek'.

Toekomstbestendig zorgcomplex vanwege decentrale klimaatoplossing

Om de bewoners en medewerkers van zorgcomplex De Bunterhoek veiligheid en comfort te bieden, is een gezond binnenklimaat noodzakelijk. Opdrachtgever WZU Veluwe koos voor de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad, dat onderdeel uitmaakt van het Care Concept: automatisch ventileren, verwarmen en koelen per vertrek met warmte-/koudeterugwinning.

Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad, licht toe waarom met name in de zorg behoefte is aan een decentrale toepassing: “We hebben hier te maken met een kwetsbare doelgroep, dus gezondheid en comfort staan voorop. Daarnaast merken wij dat ouderen, maar ook medewerkers in de zorg een individuele behoefte hebben als het gaat om klimaat. In alle zorgkamers en gemeenschappelijke ruimtes zijn daarom ClimaRad Care H1C en Ventura V1C units geplaatst. Deze units functioneren automatisch met behulp van verscheidene sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) en regelen het klimaat per ruimte. Zo heeft de bewoner geen omkijken meer naar de benodigde ventilatie en ontstaat een gezond binnenklimaat.

Door decentraal te ventileren, wordt de lucht niet verspreid via verschillende ruimten, wat de veiligheid verhoogt.” Daarnaast betekent decentraal toekomstbestendig bouwen: het pand blijft flexibel indeelbaar wanneer de functie van het pand verandert. Zorgkamers kunnen eenvoudig worden omgebouwd naar grotere zorgappartementen zonder dat de installatie aangepast hoeft te worden. Een bijkomend voordeel is de reductie van de bouwkosten, omdat zonder kanalen en schachten tot 9 procent kleiner gebouwd kan worden.

07-05-2020

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden