Home »
»

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

MarktZorg, Nieuwbouw,
Omvang64 studio's
OpdrachtgeverBartimeus
ArchitectIAA Architecten
AdviesbureauSweegers en de Bruijn
AannemerKlaassen Groep Arnhem
InstallateurBreman Zwolle
OpleveringQ3 2019

Nieuwbouw woonzorgcomplex 't Sand te Doorn

Fotografie: 5d Architectuur & Fotografie
Artist impressions: IAA Architecten

Vervangende nieuwbouw        

In juni 2018 werd gestart met de vervangende nieuwbouw van 64 studio’s bij Bartiméus ’t Sand in Doorn. Bartiméus ondersteunt mensen met een visuele en verstandelijke beperking en begeleidt hen een weg te vinden in onze samenleving. Het terrein van ’t Sand is o.a. voorzien van een gezondheidscentrum, locaties voor dagbesteding, sportcentrum en een boerderij. De bewoners van ’t Sand wonen in een eigen studio met de benodigde faciliteiten om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. De acht nieuwe twee-onder-één-kapwoningen met ieder acht studio’s zijn gerealiseerd tussen de al bestaande nieuwbouw.     

In het ontwerp van de woningen werd rekening gehouden met deze specifieke doelgroep. Zij moeten zich prettig en veilig voelen in een herkenbare omgeving. Dit werd bewerkstelligd door een logische indeling van de ruimtes, kleurcontrasten en optimale lichtcondities, om prikkels te voorkomen.

Type klimaatbeheersing

De ClimaRad Comfort Solution is toegepast in alle acht woningen, bestaande uit acht studio's en meerdere gemeenschappelijke leefruimtes. Deze oplossing bestaat uit het plaatsen van een WTW-unit in elke ruimte: de ClimaRad Ventura V1C of de ClimaRad Care H1C. Beide toestellen zorgen automatisch voor ventilatie, verwarming en koeling per vertrek o.b.v. van verscheidene sensoren. Aan elke WTW-unit wordt een ruimtethermostaat gekoppeld. Elke bewoner kan hierdoor zelf de temperatuur bepalen. Hierbij is rekening gehouden met de visuele beperking van de cliënten door een aanslag toe te voegen aan de thermostaat. Zo kan de bewoner voelen welke temperatuur ingesteld staat door de minimale en maximale stand. In de badkamers van de studio's worden ClimaRad B-Fans geïnstalleerd voor de afzuiging op basis van vocht en aanwezigheid.

In dit project wordt de ClimaRad Ventura toegepast. Dit product is ontwikkeld met Topsector Energie van het Ministerie van Economische Zaken. 

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden