Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Eerste vier Nul op de Meter woningen in Twente afgeleverd

Nauwe samenwerking partners zorgt voor woonplezier zonder energierekening

Eind november is Plegt-Vos gestart met de Nul op de Meter upgrade van vier woningen aan de Rembrandtstraat in Vriezenveen. Het gaat om de eerste vier eengezinswoningen in Twente die door een woningcorporatie energetisch worden verbeterd naar volledig Nul op de Meter (NOM).

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de vier woningen, bestaande uit een blok van twee rijwoningen en twee hoekwoningen. De upgrades worden uitgevoerd met het Boost®-concept van Plegt-Vos. Binnen dit concept wordt nauw samengewerkt tussen alle, in specifieke onderdelen gespecialiseerde, partners. Het resultaat is een totaaloplossing waarbij de woning na slechts enkele dagen volledig woonklaar wordt afgeleverd aan de bewoner.

Conceptaanbieder / bouwbedrijf (Plegt-Vos)

De upgrades in Vriezenveen onderscheiden zich ten opzichte van andere Nul op de Meter renovaties door de focus te leggen op de bewoner in plaats van de technische oplossing. Zo wordt er zoveel mogelijk opgelost in de schil zodat er een minimum aan ingewikkelde installaties nodig is. Ook blijft het binnenspouwblad staan waardoor er geen ingrepen nodig zijn, overlast wordt beperkt en de kosten voor de bewoner minimaal zijn.

Installatietechniek (Löwik)

Löwik Installatietechniek verzorgt de installatietechnische oplossing. Door integraal te kijken, is uit alle installatietechnische mogelijkheden een ideale oplossing voor de bewoner samengesteld.

Decentrale ventilatie (ClimaRad)

Op de begane grond zijn in de woonkamer en de keuken ClimaRad ventilatie-units toegepast, waarbij rechtstreeks via de gevel wordt geventileerd (respectievelijk de ClimaRad 2.0 en de ClimaRad Sensa Verticaal). Op het moment dat het CO2-gehalte in een van deze ruimtes te hoog wordt, zal automatisch worden geventileerd. Extra voordeel is dat de toegevoerde lucht die de woning binnenkomt, wordt voorverwarmd door middel van warmteterugwinning. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat waarbij tochtklachten tot het verleden behoren en het levert een maximale energiebesparing op.

Natuurlijke/mechanische ventilatie (Duco)

Op de bovenverdieping is ventilatie uitgevoerd met het principe: zoveel mogelijk natuurlijk (raam open). Dit sluit aan bij de wijze van ventileren die men al gewend is. De natuurlijke ventilatie wordt gecombineerd met een slimme en gezonde mechanische ventilatie op momenten dat het echt moet. Duco verzorgt mechanische afzuiging van de badkamer, het toilet en de keuken, met natuurlijke toevoer door middel van roosters in de slaapkamers.

Verwarming en warm water (Alklima)

Alklima is leverancier van de lucht-water warmtepomp. Deze is specifiek geselecteerd op onderhoudsvriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor de bewoner. Om de overlast te beperken voor de bewoner, wordt er voor de verwarming gebruik gemaakt van de bestaande radiatoren.

Zonnepanelen (Mijn energiefabriek & Robisol)

Mijn energiefabriek is leverancier van de zonnepanelen. De zonnepanelen worden in een indak-systeem van Robisol geplaatst. Onder de panelen wordt een EPDM dakbedekking gelegd. Het indak-systeem zorgt voor een esthetisch hoogwaardige oplossing.

Vloerisolatie (Takkenkamp)

De begane grondvloer wordt na-geïsoleerd om deze te laten voldoen aan het extra comfort en de isolatie waarde voor een NOM-woning. Takkenkamp Isolatie heeft hier een universele oplossing voor die zowel geschikt is voor een houten vloer als betonvloer met kruipruimte. Daarnaast zijn er verschillende alternatieven mocht de vloer constructief niet voldoen of bijvoorbeeld op zand zijn gestort.

Verankering (Hilti)

De ankers en bevestigingsmiddelen zijn specifiek voor Boost® ontworpen door Hilti. De ankers worden door Hilti just-in-time in batches geleverd met de juiste ankers voor de juiste woning.

Constructeur (Cibis)

Omdat de woningen op een ingrijpende wijze worden aangepakt is het cruciaal dat de onderliggende constructie van nu tot in de verre toekomst voor 100% intact blijft. Cibis was verantwoordelijk voor de berekeningen omtrent alle constructieve oplossingen.

Binnen het Boost®-concept worden de woningen 1 voor 1 verbeterd. In Vriezenveen werd pas met de volgende woning gestart zodra de voorgaande was opgeleverd. Door zo te werken konden verbeterpunten van de ene woning ook direct worden meegenomen naar de volgende woning. Dit leverde een steile leercurve op en een heel mooi resultaat. De woningen zien er na de Boost fantastisch uit.

En het allerbelangrijkste: de bewoners hebben nu een comfortabele en gezonde woning zonder energierekening!

Lees meer over dit NOM project en de toepassing van ClimaRad in ons artikel in bouwblad Duurzaam Bouwen in het Oosten. Product Manager Rutger Vasters vertelt meer over de samenwerking van verschillende partijen waarbij de meerwaarde van de bewoner voorop staat.

15-12-2016

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden