Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Projectspecifieke oplossing: ClimaRad Comfort Solution in De Leyhoeve Groningen

Op het Europapark in Groningen wordt, in opdracht van Zorglandschap De Leyhoeve, een luxe wooncomplex gebouwd met in totaal 210 appartementen en 84 zorgsuites voor senioren. Het woonconcept is ontwikkeld in Tilburg waar Zorglandschap De Leyhoeve eerder al een dergelijk wooncomplex bouwde. Het complex in Tilburg bestaat uit tweehonderd woningen voor 50-plussers met de faciliteiten van een vijfsterrenhotel, zoals een brasserie, een café, een kapper en een zwembad.

Het complex dat in Groningen bij de Euroborg verrijst, is een soortgelijk complex waarbij echter goed werd gekeken naar de specifieke behoeften van de noorderlingen. Architectenbureau AAS heeft dan ook een echt Gronings ontwerp gemaakt; stads en modern, helemaal passend bij Groningen en haar bewoners.

In het Groningse pand komen diverse ruimtes die plaats bieden aan verschillende faciliteiten, zoals een broodjesbar, een zwembad, kapper, fysiotherapeut etc. maar ook zalen waar feesten en partijen kunnen worden gehouden. De appartementen variëren van 65 tot 200 vierkante meter.

In het complex in Tilburg is de ClimaRad Comfort Solution toegepast met in de woonkamer en in de slaapkamer een ClimaRad Sensa Verticaal, in combinatie met een ClimaRad Fan of ClimaRad MaxiBoxvoor afzuiging in de ‘natte ruimtes’. Vanwege de goede ervaringen met ClimaRad heeft de opdrachtgever ook voor De Leyhoeve in Groningen voor deze oplossing gekozen.

Het complex in Groningen moest aardbevingbestendig zijn, met als gevolg dikkere wanden en dus minder ruimte voor onze huidige ClimaRad Sensa ventilatie-unit. Omdat de smalle penant minder ruimte biedt, is door ClimaRad een projectspecifieke oplossing ontworpen. De proefopstelling van dit toestel is inmiddels geplaatst. Naar verwachting trekken de eerste bewoners medio 2018 in het zorgcomplex, waar zij dagelijks kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat in alle ruimtes.

Bekijk hieronder de video van Woonlandschap De Leyhoeve Groningen:

17-03-2017

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden