Home »
»

Nieuwbouw zorgcomplex Julianakwartier (fase 1) te Apeldoorn

MarktZorg, Nieuwbouw,
Omvang188 ClimaRad Care units
OpdrachtgeverExplorius vastgoedontwikkeling BV
ArchitectLengkeek architecten en ingenieurs bv
AdviesbureauAdviesburo J. van Toorenburg B.V., HEVO
AannemerNijhuis Apeldoorn
InstallateurHulstflier Installateurs Elburg
OpleveringEind 2020

Nieuwbouw zorgcomplex Julianakwartier (fase 1) te Apeldoorn

Op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis in Apeldoorn is een nieuwbouw zorgcomplex gerealiseerd voor ouderen met dementie (KleinGeluk), maar ook voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking (Siza). De twee verschillende zorgorganisaties beschikken over zorgwoningen die op maat zijn afgestemd op de behoeftes van de bewoners.

Het Julianakwartier bestaat uit drie zorgcomplexen, waarvan het eerste deel nu afgerond is. Zorgorganisatie Klein Geluk beschikt over de onderste drie woonlagen, Siza is gevestigd in de bovenste twee woonlagen met 29 appartementen. Bij Siza kunnen de bewoners zoveel mogelijk zelfstandig wonen, maar er is begeleiding beschikbaar wanneer dit gewenst is.

In alle zorgwoningen en gemeenschappelijke ruimtes zijn de ClimaRad Care H1C units geplaatst, die ieder vertrek afzonderlijk van een aangenaam en gezond klimaat voorzien. Deze decentrale units ventileren, verwarmen en koelen automatisch op basis van verscheidene sensoren. Zo is in elk seizoen, zomer of winter, een aangenaam klimaat te creëren op basis van de behoefte van de bewoner. In het complex is ook een ClimaRad MultiControl (GBS) systeem toegepast, zodat vanuit één centraal punt alle installaties kunnen worden ingezien. In de 'natte ruimtes' zoals de badkamers, toiletten en keukens zijn ClimaRad Fans geïnstalleerd voor de afzuiging. Deze staan draadloos in verbinding met de ClimaRad Care units, zodat toevoer en afvoer van lucht juist op elkaar worden afgestemd.

Dit project uit uitgevoerd volgens het Care Concept, waar ClimaRad partner van is met haar decentrale klimaatoplossing. Dit concept legt de nadruk op toekomstbestendig bouwen in de zorg en heeft aandacht voor de specifieke behoeftes van de doelgroep. Zie voor meer informatie: www.careconcept.nl

Deze video van zorgorganisatie Siza geeft u een goed beeld van de gerealiseerde woningen:

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden