Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Camelot Campus Delft in voormalig TNO kantoor

Delft wordt na Eindhoven, Arnhem, Enschede en Amsterdam de vijfde studentenstad met een zgn. Camelot Campus. Daarvoor wordt een leeg kantoorgebouw dat voorheen in gebruik was bij TNO omgebouwd tot een studentencomplex. In het complex met een oppervlakte van 9500 m2, komen 290 studio’s met woonruimte voor één of twee studenten. Het kantoorpand ligt heel gunstig vlak naast de Technische Universiteit Delft. Ontwikkelaar Camelot Real Estate heeft het gebouw overgenomen van Crosslane Dutch Development.

De bouw van studentenwoningen of transformatie van gebouwen tot studentencomplexen wordt met name in de huidige woningmarkt door veel ontwikkelaars gezien als een goede bron van inkomsten. Ook dit nieuwe project van Camelot past goed in een bredere trend in Nederland om overbodige kantoren waar mogelijk een woonbestemming te geven. Camelot is voor dit doel ook nog op zoek naar leegstaande panden in andere steden.

De Campus in Delft krijgt behalve de studio’s, tevens gezamenlijke ruimtes voor ontspanning. Voor de ventilatie wordt gekozen voor de ClimaRad Comfort Solution met in elke woonkamer een ClimaRad 2.0 ventilatie-unit die draadloos communiceert met de ClimaRad B-Fan in de badkamer die de afzuiging verzorgt. Deze B-Fan wordt aan het plafond gemonteerd, zodat de aansturing door de ClimaRad ventilatie-unit goed verloopt. Op deze manier krijgen de bewoners een gezond en comfortabel binnenklimaat zonder dat zij daar zelf iets voor hoeven te doen. De energiebesparing die de ingebouwde WTW-unit oplevert krijgen zij op de koop toe.

Het voordeel voor de bouwer en de installateur bestaat voornamelijk uit het gemak waarmee ClimaRad kan worden toegepast, zonder veel hak- en breekwerk. Vanwege het decentrale karakter zijn lange ventilatiekanalen namelijk overbodig.

De verwachting is dat het project in Delft vóór de start van het collegejaar 2017-2018 wordt opgeleverd.

02-01-2017

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden