Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

ClimaRad op de VSK-beurs: onderscheidend in toekomstbestendig bouwen

Met haar decentrale klimaatconcepten onderscheidt ClimaRad zich in de woningbouw, de zorgmarkt en de kantorenmarkt. De decentrale toepassing heeft vele voordelen, maar ClimaRad onderscheidt zich vooral in het toekomstbestendig bouwen.

Grootschalige aanpassingen aan bouwkundige constructies zijn met de decentrale toepassing niet nodig. De ruimtes zijn in de toekomst flexibel in te delen van bijvoorbeeld een zorggebouw naar appartementen. De ventilatie-units worden aan de buitengevel geïnstalleerd, waarbij de lucht rechtstreeks via de gevel wordt toe- en afgevoerd. De vertrekken zijn individueel regelbaar, waardoor er automatisch naar behoefte kan worden geventileerd, eventueel gecombineerd met verwarming of koeling.

Omdat per 1 januari 2021 alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutraal (BENG) moeten zijn, wordt op het gebied van energiebesparing extra aandacht gevraagd van de ventilatiesystemen. De toepassing van warmteterugwinning is dan ook een aspect dat niet meer weg te denken is. ClimaRad is klaar voor deze nieuwe BENG-eisen. Dat geldt ook voor het realiseren van NOM-woningen, ClimaRad levert een maximale energiebesparing op. In meerdere projecten zijn wij al toegepast om bestaande woningen NOM-ready te maken.

Bekijk ook onze utiliteitsvideo voor meer informatie over de toekomstbestendigheid van ClimaRad.

Overige voordelen van decentraal

Door continue productontwikkeling zijn de afgelopen tijd nieuwe producten gelanceerd die toepasbaar zijn in verschillende soorten projecten. Zo ontwikkelde ClimaRad de ClimaRad Ventura V1C en ClimaRad Care H1C, producten die kunnen ventileren, verwarmen én koelen op vertrekniveau. Daarnaast kan de ClimaRad Ventura V1D meerdere ruimtes tegelijkertijd ventileren.  

Van 4 t/m 7 februari staan wij op de VSK-beurs in de Jaarbeurs Utrecht (hal 7 binnenklimaat, stand 07.E069) en kunnen wij u bijpraten over onze nieuwste concepten en producten. 

Registratielink

Via deze registratielink kunt u alvast een gratis entreebewijs aanvragen. Tot dan!

17-01-2020

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden