Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

ClimaRad optimaliseert haar decentrale WTW-unit in project Rijnsingel van Woonvisie

In Ridderkerk zijn recent 324 appartementen van woningcorporatie Woonvisie gerenoveerd. De labelsprong was groot: van F naar maar liefst A. De toepassing van de ClimaRad Smart Solution speelde een doorslaggevende rol in deze duurzame winst. Graag geven wij u de details.

Lage energierekening, hoge kwaliteit binnenklimaat
Het project Rijnsingel is voorzien van een ClimaRad 2.0 in de woonkamer. De ‘natte ruimtes’ worden geventileerd door de inzet van de ClimaRad Fan. De aantrekkelijke uitkomst van deze combinatie? Een maximale besparing op de energierekening voor de bewoners, plus een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Extreme weersomstandigheid
Het project is tot volle tevredenheid van Woonvisie en haar bewoners opgeleverd. Echter, het buitenklimaat vertoont soms onverwacht extreem grillige kanten. Tijdens een sterke westerstorm bleek dat de klep in de ClimaRad 2.0 in een uitzonderlijke situatie voor wat betreft lekdichtheid niet optimaal functioneerde. Die uitzonderlijke situatie gold alleen voor de bewoners hoger dan de achtste verdieping.

Samen op weg naar een permanente en weerbestendige oplossing
Een kernwaarde van ClimaRad is oplossingsgerichtheid. Dus zijn wij met Woonvisie direct en constructief in gesprek gegaan, samen op weg naar een permanente en weerbestendige oplossing.

Nieuwe kwaliteit kleppen voor hoogbouw
Na meerdere tests op grote hoogte bleek de oplossing eenvoudig: een aanpassing aan de automatisch sluitende klep in de ClimaRad 2.0. Hiermee zou in één corrigerende handeling aan de zelf gestelde eisen worden voldaan. De klep in het WTW-toestel voorkomt dat er ongewenst lucht (tocht) door het toestel de ruimte binnenkomt. Speciaal voor het project Rijnsingel zijn vervolgens in de productie-entiteit van ClimaRad in Sarajevo (Bosnië) nieuwe kleppen ontwikkeld. Kleppen die ook bij hoogbouw volledig aan de door ClimaRad gestelde eisen voldoen.

Positieve beslissing Woonvisie voor complete project
Woonvisie had zoveel vertrouwen in deze innovatie dat zij vervolgens aangaf om deze geoptimaliseerde klep in álle gerenoveerde woningen te plaatsen, niet alleen die vanaf de achtste verdieping. Om de overlast voor de bewoners bij deze operatie te beperken, heeft ClimaRad er voor gekozen de gehele unit in één keer te vervangen. Dit verloopt immers sneller en eenvoudiger dan ter plekke de klep vervangen.

“Woonvisie is zeer tevreden over de aangedragen oplossing. Namelijk het uitwisselen van de 324 units. Dat ClimaRad dit op zeer korte termijn en in een kort tijdbestek wist te realiseren, is voor ons prettig. Woonvisie, maar vooral onze bewoners krijgen en behouden het vertrouwen in de organisatie achter het product ClimaRad.” – Henry Broekmeulen, Woonvisie.

Snelle actie, hoge tevredenheid
De eigen medewerkers van ClimaRad hebben vervolgens in anderhalve week tijd alle 324 ventilatie-units geplaatst. Overigens gaven de meeste bewoners bij hen aan al vóór deze vervanging volkomen tevreden te zijn over de werking van de ClimaRad ventilatie-oplossing.

Ook verdere inzet geoptimaliseerde units
Het project Rijnsingel te Ridderkerk heeft geleid tot een productverbetering van de klep van de ClimaRad 2.0. Met Woonvisie is afgesproken dat bij de aankomende renovatie van 297 appartementen aan de Spuistraat dezelfde geoptimaliseerde units ingezet gaan worden.

Projectgegevens:

Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Woonvisie, Ridderkerk

Installatieadvies: Energievisie, Poortugaal

Uitvoering: Willems Vastgoedonderhoud, Rotterdam

Installaties: Bonarius, Den Haag

12-05-2016

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden