Home »
»

De tijd zal het (venti)leren

In het artikel “De tijd zal het (venti)leren” van vakblad E&W Installatietechniek wordt woonhuisventilatie onder de loep genomen. Consumenten hebben slechts zeer beperkt aandacht voor de slechte binnenluchtkwaliteit in hun woning en de geboden ventilatie-oplossingen. In het artikel geven leveranciers van ventilatiesystemen aan waar zij zich door laten leiden bij de ontwikkeling van hun systemen.

Nieuwe ontwikkelingen

Ook ClimaRad komt aan het woord; Peter Schabos, Algemeen Directeur ClimaRad BV, spreekt over de opvallende tendens van ‘de omarming’ van decentrale ventilatiesystemen die goed en gemakkelijk zijn toe te passen als oplossing voor het realiseren van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Ook wijst hij op de ontwikkelingen van de projectspecifieke units die binnenkort op de markt komen: de ClimaRad Care waarbij topkoeling en verwarming in de unit zijn geïntegreerd, en de ClimaRad 3.0 waarbij de radiatorfunctie met behulp van een convector is geïntegreerd in de kast.

Warmteterugwinning

Omdat vanaf 2020 alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutraal (BENG) moeten zijn, wordt op het gebied van energiebesparing extra aandacht gevraagd van de ventilatiesystemen. De toepassing van warmteterugwinning in ventilatiesystemen is dan ook een aspect dat niet meer weg te denken is.

Lees hier het hele artikel.

15-02-2018

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden