Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Eerste ClimaRad S-Fans geplaatst in renovatieprojecten Amsterdam

Sinds eind 2016 wordt in opdracht van Woonstichting De Key en Woningbouwvereniging Rochdale groot onderhoud gepleegd aan diverse woningen in Amsterdam. Het doel is om de woningen gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. In het kader hiervan worden de geluidsbelaste woningen aan de Postjesweg en het Columbusplein voorzien van mechanische luchttoevoer van ClimaRad in de vorm van ClimaRad S-Fans. Deze Supply Fans met een zeer laag eigen geluidsniveau werken volledig automatisch en realiseren een gezond binnenklimaat door een constante, comfortabele luchttoevoer zonder dat de bewoners last hebben van buitengeluid of tocht.

Deze automatische werking wordt gerealiseerd doordat de interne sensoren van de S-Fan de luchtkwaliteit (o.a. het CO2-gehalte) in de ruimte meten en aan de hand van de gemeten resultaten bepalen of er moet worden geventileerd. Zodra dat nodig is, wordt de ventilatie dus automatisch ingeschakeld en zodra het kan, ook weer automatisch uitgeschakeld.

Zomernachtventilatie

Ook kan de temperatuur in de opgewarmde ruimte 's nachts enkele graden worden verlaagd door de functie 'zomernachtventilatie' te activeren. Dit is een energiezuinige vorm van passieve koeling die tevens bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenmilieu in de woningen en aan het welzijn van de bewoners.

08-11-2018

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden