Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Met ClimaRad geen tochtklachten in flatgebouwen

In flatgebouwen komen comfortklachten over tocht bij natuurlijke toevoerroosters of klepramen veel voor. In de praktijk resulteren deze in het dichtzetten of zelf afplakken van roosters; met als gevolg vocht- en/of schimmelproblemen en een ongezond binnenklimaat. Niet alleen tocht maar ook het suizen van de ventilatieroosters zijn een reden. Op dit moment staan veel van deze flatgebouwen op het punt gerenoveerd te worden. Door de hoge en wisselende winddruk in en om het gebouw is er eigenlijk maar één oplossing mogelijk om goed te ventileren: mechanische toe- en afvoer.

In de bestaande schachten is bij hoogbouw meestal onvoldoende ruimte beschikbaar om zowel toe- als afvoer van lucht plaats te laten vinden. Daarom adviseren wij bij dit soort gebouwen onze Smart Solution. Hierbij worden de bestaande shuntkanalen (ventilatiekanalen) per “natte” ruimte voorzien van een ClimaRad Fan welke met een terugslagklep rechtstreeks op het bestaande ventilatiekanaal wordt aangesloten. Daarnaast wordt een ClimaRad WTW-unit, met mechanische toe- en afvoer, toegepast in de woonkamer. Uit onderzoek is gebleken dat ClimaRad goed toepasbaar is in gebouwen tot 20 verdiepingen.

Door het toepassen van dit decentrale ventilatiesysteem hoeven er geen nieuwe ventilatiekanalen te worden geplaatst bij renovatieflats en kunnen er (dure) vierkante meters worden bespaard bij nieuwbouw, aangezien het verticale en horizontale transport tot een minimum wordt beperkt. Door de automatische sturing op basis van CO2 en vocht, is daarnaast het comfort en de luchtkwaliteit in alle vertrekken gegarandeerd en wordt buitengeluid tegengehouden.

Bekijk een interessant referentieproject in Venlo waar de ClimaRad Smart Solution is toegepast.

12-06-2017

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden