Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Overname van ClimaRad door Volution Group plc

PERSBERICHT

16-02-2021

“We blijven het ClimaRad zoals onze eigen mensen, klanten en leveranciers dat gewend zijn”

OLDENZAAL - Volution Group plc, een toonaangevende internationale leverancier van energie-efficiënte oplossingen voor binnenluchtkwaliteit, heeft per 18 december 2020 75% van de aandelen van ClimaRad BV overgenomen. De overige aandelen blijven tot 2025 nog in eigen handen. De overname verandert niks aan ClimaRad zelf en is vooral gericht op gezamenlijke groei, nauwere samenwerking en meer innovatie.

Kansen nog beter benutten
De overname biedt volgens algemeen directeur Rutger Vasters van ClimaRad veel mogelijkheden voor de toekomst: “We zijn op dit moment marktleider en uniek in Nederland als producent van decentrale ventilatiesystemen. Met Volution als nieuwe eigenaar kunnen we kansen in de markt nóg beter en sneller benutten. Denk bijvoorbeeld aan het verder ontwikkelen en lanceren van duurzame, innovatieve producten. Op die manier helpen we elkaar aan de groei die we gezamenlijk ambiëren.” CEO Ronnie George van Volution kijkt uit naar de nauwere samenwerking: "We zijn enthousiast over de koers die ze willen varen. Samen met ClimaRad zien we veel groeimogelijkheden in de nieuwbouw en de renovatie van woningbouw, zorg en kantoren. Dit zijn de belangrijkste markten waar Volution zich ook op richt."

Win-win voor team én klanten
De overname verandert zoals gezegd niks aan ClimaRad zelf. Vasters licht toe: “We blijven het ClimaRad zoals onze eigen mensen, klanten en leveranciers dat gewend zijn.”Sterker nog, vervolgt Vasters: “De kernwaarden van Volution en ClimaRad sluiten heel goed op elkaar aan. Samen hechten we namelijk veel waarde aan de groei van mensen in het bedrijf, willen we een sterke innovatiecultuur en ligt de focus op milieu en duurzaamheid.”

Eigen productie belangrijk argument
De producten van ClimaRad worden vervaardigd in een eigen productiefaciliteit in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina. Voor Volution bleek dit ook een belangrijk argument voor de overname. Vasters: “Niet alleen onze producten zijn een mooie aanvulling op het portfolio van Volution. Ook het feit dat we de volledige controle hebben over ons eigen productieproces biedt veel kansen voor verdere innovatie op veel vlakken.”

Duurzaamheid
Mede door corona winnen sustainability en gezond binnenklimaat de laatste maanden aan steeds meer zichtbaarheid en populariteit. Volgens Vasters biedt de overname op dit vlak ook veel nieuwe mogelijkheden voor beide bedrijven: “Duurzaamheid zal wereldwijd nog hoger op de agenda komen te staan. Het belang van innovatieve ventilatiesystemen dus ook. Met onze producten als aanvulling op hun portfolio en de slagkracht van Volution kunnen we nog meer impact realiseren in de markt.”

Over ClimaRad
ClimaRad, gevestigd aan de Lübeckstraat 25 in Oldenzaal, is in 2005 opgericht door Peter Schabos. Het bedrijf is uitgegroeid tot dé marktleider voor decentrale warmteterugwinning in Nederland. Ze ontwerpen en produceren innovatieve ventilatiesystemen met warmteterugwinning - vaak met filtering, verwarming en comfortkoeling - en richten zich voornamelijk op de woning- en zorgsector.

Over Volution Group
Volution Group plc is een toonaangevende leverancier van ventilatieproducten met primaire markten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Oceanië. Volution bezit en beheert meerdere bedrijven in heel Europa. Alle bedrijven binnen de groep handelen als individueel opererende merken. Volution is al eigenaar van twee merknamen in Nederland: Vent-Axia en Ventilair.

16-02-2021

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden