Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Uitbreiding ClimaRad Smart Solution: Smart Supply

De ClimaRad Smart Solution is vorig jaar uitgebreid met de Smart+ Solution, een oplossing waarbij alle slaapkamers van grondgebonden woningen worden voorzien van CO2-sensoren met verbeterde EI/EPC-scores als resultaat. In niet-grondgebonden woningen geldt één CO2-sensor in de hoofdslaapkamer. In de woonkamer (het warme vertrek) voert een decentrale ventilatie-unit automatisch schone lucht toe en vervuilde lucht af d.m.v. sturing van sensoren. De koude vertrekken, bijvoorbeeld de slaapkamers, worden geventileerd door raamroosters.

Vanaf heden wordt aan de Smart familie een derde variant toegevoegd die optimale luchtkwaliteit in de slaapkamer garandeert: de Smart Supply Solution. In plaats van aansturing d.m.v. CO2-sensoren (Smart+ Solution) worden de slaapkamers geventileerd met ClimaRad S-Fans. Uit wetenschappelijk onderzoek zoals Monicair, is naar voren gekomen dat met name in slaapvertrekken een slechte luchtkwaliteit heerst. Bij woningen met raamroosters is de oorzaak van dit probleem het ontbreken van een "drijvende kracht*" per verblijfsruimte. De S-Fan biedt een simpele en stille oplossing die zorgt voor een comfortabele luchttoevoer in de slaapkamer.

In combinatie met de ventilatie-unit in de woonkamer en afzuiging in de gehele woning wordt een gezond binnenklimaat gerealiseerd. De Fan bepaalt standalone door middel van interne sensoren (CO2 en RV) de benodigde hoeveelheid ventilatie en stelt vast of gebruik moet worden gemaakt van de ventilator i.p.v. natuurlijke drijvende krachten.

De S-Fan kan worden uitgebreid met een elektrische heater (S-Fan+) met een vermogen van 0-800 Watt, genoeg als primaire verwarming van de hele slaapkamer. Extra radiatoren en/of vloerverwarming in deze ruimtes is dus overbodig. Doordat de S-Fan is voorzien van een recirculatiestand, kan de ruimte snel en op een comfortabele manier worden verwarmd. Hierbij wordt de binnenlucht door het ingebouwde filter gereinigd, dit heeft een positief effect op de gezondheid van de bewoners.

Het product heeft een zeer laag eigen geluidsniveau van minder dan 25 dB(A) geluidsdruk bij een capaciteit van 60 m3/h. Daarnaast dempt het toestel het buitengeluid beter dan een suskast (Dn,e,w is maximaal 54 dB). Door de zeer hoge geluidswering is dit product zeer goed toepasbaar in geluidsbelaste gevels.

Lees hier meer over de ClimaRad Smart Supply Solution of neem contact op voor meer informatie: 0541-358130.

15-10-2018

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden