Home »
»

Uitbreiding productielocatie ClimaRad in Bosnië

Sinds 2013 is de productielocatie van ClimaRad gevestigd in Sarajevo Bosnië, in het voormalige pand van Brugman radiatoren. De productielocatie in China, die van 2005 tot en met 2013 in gebruik was, werd opgeheven om verscheidene redenen. De voornaamste reden van het verplaatsen van de productie is het waarborgen van de kwaliteit van de ClimaRad producten, ieder product wordt individueel gecontroleerd en getest. Daarnaast zijn wij als ClimaRad trots dat wij een 'klein steentje' mogen bijdragen aan het herstel van Sarajevo door het bieden van werkplekken voor technisch opgeleide inwoners van de stad.

Medewerkers van onze R&D en logistieke afdeling reizen geregeld af naar Sarajevo, dus deze locatie ‘dichter bij huis’ is minder tijdrovend. Daarnaast kan er sneller geschakeld worden t.a.v. productie, productverbeteringen, wijzigingen en nieuwe producten. Hierdoor is de kwaliteitscontrole erg hoog en wordt de controle in Oldenzaal vergemakkelijkt. Uiteraard wordt in Nederland een kwaliteitscheck uitgevoerd en is er altijd een controle op de bouw door onze projectmanagers.

Twee keer per jaar reist het salesteam van ClimaRad af naar Sarajevo met verschillende relaties. Zij kunnen daar kennismaken met de productielocatie en zien hoe onze producten vervaardigd worden. Daarnaast wordt ook de stad Sarajevo bezocht. Een historische plek waar diverse culturen en geloven samen komen en waar de sporen van het oorlogsgeweld (Burgeroorlog 1992-1995) nog altijd zichtbaar zijn. Dit maakt op iedereen grote indruk.

De afgelopen jaren heeft ClimaRad veel geïnvesteerd in productontwikkeling, wat heeft geresulteerd in de productie van onder andere de ClimaRad Ventura, de ClimaRad Care H1C en de ClimaRad S-Fan. De locatie in Sarajevo bood gelukkig uitbreidingsmogelijkheden. In het najaar van 2018 is de uitbreiding gestart met als resultaat een geheel nieuwe assemblagelijn, verscheidene kantoren en een nieuwe conference room voor de communicatie met de collega's in Oldenzaal. In alle kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast, om te kunnen ventileren en actief te verwarmen en te koelen.

Weetje! Onze locatie in Sarajevo heeft de grootste spuitgietmachine van Bosnië, deze moet uiteraard gekoeld worden. Omdat ClimaRad milieuvriendelijk en energiezuinig produceert, wordt de machine gekoeld met bergwater vanuit een bassin achter de hal. In de zomer worden ook de assemblageruimtes gekoeld met dit bergwater. In de winter wordt het warme retourwater van de spuitgietmachine gebruikt om het pand te verwarmen.

Eind maart is de productie van onze nieuwe ClimaRad Ventura opgestart, de R&D afdeling heeft samen met de collega's in Bosnië de assemblage opgezet en getest, met de eerste Ventura toestellen als resultaat.

10-04-2019

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden