Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

Veel kantoren voldoen nog niet aan nieuwe labeleisen C per 2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland aan de nieuw bepaalde minimumeisen voldoen: label C. Op dit moment zijn er nog veel kantoren waar men nog niet actief bezig is met deze nieuwe eisen. Voor een groot aantal dreigt dan ook mogelijk een boete of uiteindelijk sluiting van het kantoorpand.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de kantoorpanden op dit moment geen energielabel heeft, maar ook een groot deel slechter scoort dan label C. Kantoren gebouwd vanaf 1990 voldoen vaak wel aan het vastgestelde label.

Er is dus nog veel werk te verzetten als het gaat om het verduurzamen van kantoorpanden. ClimaRad heeft in de afgelopen tijd al meerdere kantoorpanden mogen voorzien van haar decentrale klimaatsysteem. De toepassing van dit ventilatiesysteem (eventueel i.c.m. verwarming en/of koeling) levert een grote energiebesparing op, maar realiseert met name een gezonde werkomgeving en veel comfort. In elke ruimte kan het binnenklimaat separaat geregeld worden, wat als erg prettig wordt ervaren door werknemers. WTW-units zoals de ClimaRad Ventura V1C en Care H1C verzorgen actieve koeling en verwarming met dezelfde unit, wat in de zomermaanden en winter erg aangenaam is. Sensoren in de units verzorgen automatisch de juiste hoeveelheid ventilatie. Doordat de units zijn voorzien van warmteterugwinning, is de toepassing ervan in kantoren al een grote stap in de goede richting qua verduurzaming.

Overige voordelen van decentraal ventileren zijn:

Uiteindelijk wil men een energieneutrale gebouwde omgeving gerealiseerd hebben in 2050. De nieuwe doelstellingen zijn de eerste stap in deze richting. Voor nieuwbouw gelden al strengere eisen. Daarnaast zorgt Energielabel C of hoger voor een beter werkklimaat en meer comfort voor gebruikers.

Wilt u advies over het verduurzamen van kantoorpanden door middel van ons decentrale klimaatsysteem, neemt u dan contact op met ons hoofdkantoor via tel. 0541-358130 of met een van onze adviseurs.

Bekijk ook onze eerder gerealiseerde renovaties:

1. Woonstichting Tiwos Tilburg voldoet aan labeleisen 2023 na kantoorrenovatie. Lees meer.
2. Transformatie Rijksmonument Mariënburg klooster Den Bosch naar kantooromgeving. Lees meer.

06-07-2021

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden