Home »
»

Ook profiteren van onze kennis?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze ontwikkelingen.

Naam *

ZLT-verwarmen en koeling met ClimaRad

In het regeerakkoord is afgesproken dat op termijn de gebouwde omgeving aardgasloos gemaakt moeten worden. Dit houdt in dat gebouwen in ieder geval zodanig worden ingericht en/of energie-efficiënt worden gemaakt, dat ze op korte termijn aardgasloos gemaakt kúnnen worden. Dit vraagt om ‘intelligente’ energiebesparing en optimale inzet van duurzame energie die niet leidt tot verlies aan comfort in de woon- en werkomgeving. Een belangrijk obstakel voor het aardgasloos maken van bestaande gebouwen is dat er veelal gebruik wordt gemaakt van een centrale warmtevoorziening op basis van bijvoorbeeld conventionele radiatoren met hoge aanvoertemperaturen. Daarom is het ondersteunen van ZLTV-infrastructuur naast HTV een belangrijk doel van ClimaRad.

De ClimaRad Care en ClimaRad Ventura units kunnen worden gevoed met een zeer lage aanvoertemperatuur uit bijvoorbeeld een warmtepomp, centrale opwekking zoals een EnergyHub of warmtenet. Hierdoor wordt het product toepasbaar als duurzame eindoplossing, maar kan het ook als tussenoplossing worden gebruikt ter voorbereiding op het moment dat ZLTV-infrastructuur in de toekomst beschikbaar wordt voor het gebouw. Daar waar ZLTV-infrastructuur reeds aanwezig is (zij het via een warmtepomp, EnergyHub warmtenet) kan volledig aardgasloos en all-electric worden geopereerd. Daarnaast wordt, vanwege de toepassing van lokale warmteterugwinning uit de ventilatielucht, het warmteverlies in deze ruimten aanzienlijk verminderd wat verdere besparingen met zich meebrengt.

ClimaRad geeft u graag advies over de toepassing van de ClimaRad producten in combinatie met ZLTV- opwekkingssystemen zoals warmtepompen.

Door Rutger Vasters, Operationeel Directeur ClimaRad

12-06-2019

Terug

Werken

Kantoorpand Katwijk voorzien van decentraal ventilatiesysteem

BEKIJK DEZE CASE
Zorg

Kantoortransformatie naar duurzaam zorggebouw Villa Verde Harderwijk

BEKIJK DEZE CASE
Wonen

Towercampus Pauwmolen Delft: decentraal klimaatsysteem maakt project financieel haalbaar

BEKIJK DEZE CASE

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden