Home »
»

Nieuwbouw woontoren House of Groningen

MarktWonen, Nieuwbouw,
Omvang159 appartementen
OpdrachtgeverMensenborgh Wijkerzand Projectontwikkeling (MWPO)
ArchitectAAS Groningen
AannemerPlegt-Vos Noord
InstallateurAalbers BV Installatietechniek
OpleveringQ1 2021

Nieuwbouw woontoren House of Groningen

MWPO (Mensenborgh Wijkerzand Projectontwikkeling) heeft in de wijk Paddepoel project House of Groningen gerealiseerd op de locatie van het 'oude' GAK-kantoor. Deze woontoren is met haar 23 verdiepingen ca. 70 meter hoog. Totaal beschikt het complex over 159 appartementen: 131 tweekamerappartementen (sociale huur) en 28 driekamerappartementen (vrije sector). De woningen zijn met name bedoeld voor young professionals.

In de appartementen zijn de ClimaRad Ventura V1D en Ventura V1X ventilatie-units geplaatst welke zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Dit zijn de meest recente ventilatie-units, die meerdere aansluitmogelijkheden hebben en uitermate geschikt zijn voor geluidbelaste gevels. Er is gekozen voor de decentrale ventilatieoplossing van ClimaRad vanwege de besparing in het bouwvolume. Er wordt rechtstreeks via de gevel geventileerd, waardoor een opstelplaats voor de unit en schachten voor ventilatiekanalen vrijwel overbodig zijn. Met name voor hoogbouwprojecten is dat erg belangrijk. De ruimtebesparing die hierdoor ontstaat, levert de architect een grotere ontwerpvrijheid op met meer ruimte om praktisch in te delen.

Toepasbaarheid ClimaRad Ventura units

De ClimaRad Ventura V1D heeft als extra voordeel dat zij twee ruimtes tegelijkertijd kan ventileren. De unit beschikt over een extra doorvoer aan de bovenzijde die de ventilatie van de tweede ruimte verzorgt. In deze ruimte hangt een klein rooster, waarbij de toevoer en afvoer van lucht gescheiden zijn. Ook hier wordt op basis van CO2-metingen de ventilatie geregeld. Alle Ventura units hebben een achter- en zij-aansluiting, waardoor deze in alle bouwkundige situaties toepasbaar zijn.

De woontoren is gebouwd zonder gasaansluiting en is aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Publicatie vakblad Installatie & Bouw
In het vakblad Installatie & Bouw leest u meer over het project House of Groningen. In het artikel wordt onderbouwd waarom voor onze decentrale klimaatoplossing is gekozen. Bekijk hier het artikel.

© Copyright 2017 ClimaRad B.V. Privacy Statement | SitemapContact | Disclaimer | Algemene voorwaarden